Két, vadonatúj sportág képviselői, versenyzői, edzői mondhatják mostantól magukat a Debreceni Sportcentrum sportolóinak. Megalakult a DSI Debrecen Breaking, és a DSI Debrecen Extrémsport szakosztály. Bemutatkozásuk a sajtó előtt volt október ötödikén.

Az első tájékoztatón jelen volt Széles Diána alpolgármester, Becsky András a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője, Lakatos Csaba, a Breaking és Vígh Tamás az Extrémsport szakosztályok vezetői.

Széles Diána megemlítette, nagyon örül az újak megjelenésének, hiszen a város elkötelezett az élsport támogatása mellett a szabadidős sportok patronálására. Ezzel motiválhatják a fiatalokat a mozgásra, amire rohanó világunkban nagy szükség van.

Becsky András fontosnak tartotta otthont adni a két szakosztálynak, mert így teljesen más dimenzióba kerülhetnek náluk. Mindkét sportág olimpiai kategória, így a finanszírozásban, reklám értékben, az utánpótlás nevelésében külön kategóriát képvisel.

Vígh Tamás természetesen boldog, mert a lehetőségeik immár korlátlanok. Márciusban adták át Debrecenben a nemzetközi versenyekre is alkalmas extrémsport parkot, így a technikai bázis megvan. A szakosztályvezető úgy vélte 2024. tavaszára akár negyven igazolt versenyzőjük is lehet.

A breakingesek alapítói jóval régebben, már huszadik éve jelen vannak a Hajdúságban. Nekik is az a céljuk, hogy a tehetségeknek helyet biztosítsanak, és megteremtsék a feltételeket a hazai, és nemzetközi versenyeken való részvételre. Lakatos Csaba is elsődleges célként említette a hazai, és külhoni összecsapásokon a minél eredményesebb szereplést.

A résztvevők abban bíznak, hogy ezzel a két új, olimpiai sportággal hamarosan tovább öregbíthetik a DSI sportolói hazájuk, de elsősorban Debrecen hírnevét.


Új sportágak a DSI Debrecen szakosztályai között

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK