Arany és bronzéremmel kezdték a DSI Debrecen atlétái a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságot.

Az év legkiemelkedőbb hazai versenye zajlik a fővárosban, hétvégén a Lantos Mihály Sportközpontban dől el, 2024-ben a különböző számokban kik hódítják majd el a bajnoki címeket. A kétnapos viadalon a DSI Debrecen atlétái is rekortánra lépnek.

Szombaton már borítékolható volt egy cívisvárosi bajnoki cím, ugyanis Klekner Hanga volt toronymagas esélyese a női rúdugrásnak. Kiválóságunk ezúttal is akkor kezdett, mikor a többiek már befejezték, első kísérletre átvitte a 410-es kezdőmagasságát, így az aranyérem már zsebben volt. A 430 centit csak harmadjára sikerült teljesítenie, ám a 445 már nem okozott gondot számára. Ezt követően 4 méter 57 centire tetette a lécet, mely magasabban volt, mint az érvényben lévő országos csúcs, amelyet át is adott a múltnak, ugyanis elsőre átugrotta, így az 5. magyar bajnoki cím mellett a nemzeti rekordot is magáénak tudhatja már.

Hármasugrónk, Iván Zsombor is ott volt az aranyesélyesek között, aki harmadik kísérletre 14.94-ig jutott, ez pedig a bronzmedált jelentette számára.

A férfi súlylökésben három atlétánk lépett a dobókörbe, Tóth Nándor a 6. (14.11), Csapó Tamás 11. (13.27), Tóth Roland pedig a 12. helyen végzett (13.01).


Új országos csúccsal ötödjére magyar bajnok Klekner Hanga

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK