A DSC-SI sokszoros korosztályos bajnok tollaslabdázója Cegléden egyéniben megnyerte élete első felnőtt versenyét.

Jobban nem is kezdődhetett volna az idei év a cívisvárosi játékos számára, hiszen két érmet is begyűjtött a Living Sport Kupán. A ceglédi versenyen egy-két kivételtől eltekintve a teljes felnőtt magyar mezőny képviseltette magát. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola játékosa egyéniben a hazai László Dávid ellen sikerrel mutatkozott be (21-8, 21-16), majd a következő körben Könczöl Ádámot (Tisza TSE) búcsúztatta három szettben, a döntő játszmát 21-16-ra nyerve.  A legjobb nyolc között Nagy Sebestyén várt rá, aki ellen 21-19-re hozta az első szettet. A másodikban viszont a harmadik kiemelt pécsi tollaslabdázó (15-21) egyenlíteni tudott. A döntő játszmában Kristóf esélyt sem hagyott ellenfelének és 21-12-vel a meccset is behúzta.

Az elődöntőben a másodikként rangsorolt Mórocz Ákos (FBSE) sem tudta megállítani (21-17,21-15). A fináléban az első helyen kiemelt Kereszti Zoltán (Tisza TSE) ellen lépett pályára, és az első játszmát viszonylag simán nyerte a 17. születésnapját februárban ünneplő debreceni tehetség 21-14-re. A folytatásban Kereszti érte el hamarabb a 21 pontot (18-21), de a döntő szettben újra a DSC-SI tollaslabdázója volt a jobb (21-13), aki győzelmének köszönhetően a magyar ranglista harmadik helyére lépett előre.

Tóth Kristóf párosban klubtársa, Mester József oldalán is döntőt játszhatott, ahol azonban a Kereszti Zoltán- Könczöl Ádám duó (16-21, 19-21) két szoros játszmában nyert. 

Tóth Kristóf már harmadik a felnőtt magyar ranglistán!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK