A monacói viadal zárónapján a négyesdöntőben állt rajtkőre 50 gyorson a DSI Debrecen klasszisa.

A DSI Debrecen klasszisa a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat harmadik, monte-carlói záróállomásának szombati versenynapján az 50 gyors selejtezőjében megjavítva az országos csúcsot (24.57) teljesítette az A szintet. Kókai Dávid tanítványa így nem csak váltóban, hanem a sprintszámban is rajtkőre állhat az ötkarikás játékokon.

„Ez volt a terv, mert tavaly is nagyon jól sikerült a sorozat vége itt, Monacoban. Erre vártam, és sikerült! – értékelte a történteket a párizsi olimpiai csapat legújabb tagja a szövetség honlapján. – Nagyon örülök neki, mert ez nem kevéssel lett jobb, mint a korábbi csúcs vagy az A-szint. Ez egy szuper idő! Büszke is vagyok rá most, meg persze az edzőmre, Dávidra, meg apára, a fő szponzoromra, de ebben persze sok mindenkinek a munkája benne van.”

Kókai Dávid elmondta: „Petra nagyon sokat dolgozott ezért, minden szempontból megérdemelte! Felnőtt a feladathoz, ebben a sportágban is eljutott a legmagasabb szintre. Remélem, sikerül még néhány tizedet faragni az olimpiáig, ahol nagyon fontosnak tartjuk a váltószereplést is!”

Vasárnap délután rendezték volna az elődöntőket, ám a monacoi medence vizének opálosodása miatt, a szervezők úgy döntöttek, este egy futamot rendeztek, négyen, a két svéd Sarah Sjoestroem, Michelle Coleman, a belga Florine Gaspard és Senánszky Petra ugrottak medencébe.

Petra századra azonos időt (24.57) úszott, mint a szombati előfutamban és harmadikként csapott célba a két svéd úszó mögött.


Szombati országos csúcsát beállítva bronzérmes Senánszky Petra

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK