A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összetételű női 4×100-as gyorsváltó aranyérmet nyert Belgrádban.

A kontinensviadal harmadik napjának délelőttjén rendezték a női 4×100-as gyorsváltó előfutamait. Az Ugrai Panna, Jakabos Zsuzsa, Senánszky Petra, Molnár Dóra összetételű négyes 3:42.04-nél megállítva az órát, első helyen ért célba. A második futam után kiderült, váltónk teljesítette a leggyorsabban a távot, így a döntőben a magyar lányok a négyes rajthelyről indulhattak. Kvartettünk egy helyen változott a délelőttihez képest, Jakabos Zsuzsát Ábrahám Minna váltotta. Lányaink a dán, izraeli, osztrák, szlovén, svéd, lengyel és szerb négyessel vették fel a versenyt a fináléban.

Lányaink szinte végig vezetve utasították maguk mögé a mezőnyt, 3:36.77-es új országos csúccsal elsőként csaptak célba. A dánok 1.71 másodperccel lemaradva a második, a lengyelek majd négy és fél másodperccel lemaradva a harmadik helyet szerezték meg. Négyesünk 15 éves magyar rekordot adott át a múltnak. 


Senánszky Petrával Európa-bajnok a magyar váltó

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK