Június 27-28. között Balatonfüreden rendezték a Serdülő Leány Párbajtőr Országos Egyéni-és Csapatbajnokságot.

Egyéniben 74, míg csapatban 11 egyesület vívói léptek pástra a kétnapos viadalon a Balaton-parti városban. Városunkat a DSI Debrecen négy vívóreménysége, Sárvári Rita, Mező Eliza, Al-Hamati Jázmin és Lapis Dóra képviselte.

Ifjú lányaink sikerrel vették egyéniben a csoportkört és folytathatták a küzdelmeket az egyenes kieséses szakaszban. Al-Hamati Jázminnak hamar véget ért a verseny, elő párharcában 15-11-es vereséget szenvedett a BHSE pengeforgatójától, Szabó Beátától. Lapis Dóra egy körrel tovább jutott, ám miután 15-13-ra legyőzte Hangyál Zsófiát (MTK), második asszóját elvesztette klubtársával, Sárvári Ritával szemben (3-15).

Mező Eliza a 32-es táblán kezdett és magabiztos vívással múlta felül (15-6) Török Zsófiát (BHSE). Szolnoki riválisa, Huczek Hanna viszont hat találattal jobb volt nála (15-9), így ő is búcsúzni kényszerült. Sárvári Rita első párharcát megnyerte (15-9), majd miután búcsúztatta Bajcsi Katát (VESC), klubtársát is felülmúlta. Az MTK-s Tóth Alíz sem tudta megállítani, akit 15-7-re győzött le, majd a legjobb nyolc között a ferencvárosi Horváth Lottit is két vállra fektette (15-8). Az elődöntőben a BHSE pengeforgatójával, Farkas Emmával viszont nem bírt (12-15), így a 3. helyen zárt egyéniben. Rita ezzel az eredménnyel magasan megnyerte korosztálya országos ranglistáját.

Egyéni eredmények

1.Farkas Emma (BHSE), 2. Bedő Luca (Vasas), 3. Sárvári Rita (DSI Debrecen), Takács Laura (BVSC)…12. Mező Eliza (DSI Debrecen)…30. Lapis Dóra (DSI Debrecen)…34. Al-Hamati Jázmin (DSI Debrecen)

Pénteken a csapatoké volt a főszerep, amely versenynapon négyesünk a legjobb nyolc között kezdett és nyerte meg 45-32-re első párharcát a PTE-PEAC ellen. A BVSC kvartettje viszont megállította lányainkat az elődöntőben (45-41), így zárásként a bronzéremért léptek pástra. A Szolnoki Sportiskolát egy végletekig kiélezett küzdelemben egy tussal múlták felül (45-44) és léphettek fel a bajnoki dobogó harmadik fokára.

Csapat eredmények

1.Vasas 2. BVSC 3. DSI Debrecen (Sárvári Rita, Mező Eliza, Lapis Dóra, Al-Hamati Jázmin)


Sárvári Rita egyéniben, négyesünk csapatban gyűjtötte be a bronzérmet

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK