A DSI Debrecen U17-es alakulata második félidei jó játékéval győzte le szerdán a Bódva-Völgyét.

A legutóbbi fordulóban elmaradt a várakozástól Bende Tibor legénységének teljesítménye, bár 20 perc alatt kétszer is bevették a Tarpa kapuját, a második félidő emberhátrányát már nem bírták el, a játék sem javult, így fordított és nyert a rivális. Csapatunknak át kellett adnia az első helyet, de volt még egy elmaradt meccs a 7. fordulóból, melyet szerdán pótoltak. Fiataljaink abban a tudatban léptek pályára a Bódva-völgye otthonában, ha két vállra fektetik a borsodiakat, ismét a tabella élére kerülnek.

Az első félidőben nem úgy nézett ki, hogy ez sikerül a Bende-tanítványoknak, ahogy Tarpán, ezúttal is akadozott a gépezet, sok volt a hiba és a pontatlanság, az erő is hiányzott a játékból. Mindezek ellenére a 18. percben Orsó Árpád bevette a kaput és előnyhöz juttatta csapatunkat. A teljesítmény a vezetés után sem javult, továbbra is enerváltak voltak fiataljaink, ráadásul a 44. minutumban egalizáltak a zöld-fehérek.

Játékosaink alapos fejmosásban részesülhettek az öltözőben, mert a pihenőt követően egy harcosabb csapat futott ki a pályára. A fiúk magukhoz ragadták a kezdeményezést, lendületesebben és kreatívabban futballoztak. Az 56. percben ez meghozta eredményét, Kalapos Konrád mattolta a hazai védelmet, majd kis idő elteltével Keszler Benjámin duplázta meg az előnyt. A házigazdák bár próbálkoztak visszajönni a meccsbe, védelmünk azonban már nem követett el újabb hibát. Támadósorunk viszont hatékony volt, a hajrában Nagy Zoltán és Nagy Zsombor zörgette meg a hálót, így csapatunk 5-1-re nyert és átvette a vezetést a táblázaton.

MLSZ regionális U17 Felsőház Északkeleti csoport 7. forduló

Bódva-Völgyi TSE – DSI Debrecen: 1-5 (1-0)

DSI Debrecen: Sinka – Szalontai (Ötvös 46’), Kalapos (Takács 85’), Kocsis, Nagy Zs. (Fejér 85’), Keszler (Nagy Z. 78’), Orsó (Lakatos 64’), Gulyás, Szilágyi, Pistritu (Tarr 85’), Máté (Kiss I. 78’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Orsó 18’, Kalapos 56’, Keszler 69’, Nagy Z. 82’, Nagy Zs. 84’

Bende Tibor: Az első félidőben ott folytattuk, ahol Tarpán abbahagytuk. Pontatlanok, lassúak és denoncentráltak voltunk. Ennek ellenére sikerült megszereznünk a vezetést, de egy egyéni hibát követően egyenlített ellenfelünk. Szünetben szerkezetet és játékstílust váltottunk, ennek meg is lett az eredménye, gyorsabban és kezdeményezőbben futballoztunk. Feljavult játékunk gólokban is megmutatkozott, és végül négygólos győzelmet arattunk. Örülök annak, hogy mentálisan erős volt a csapat, ritmust tudtunk váltani, a cserék is jól szálltak be, ennek köszönhetően magunkra találtunk a második félidőben. Gratulálok a játékosoknak!


Négygólos hétközi győzelem

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK