Az elmúlt hétvégén Cegléden rendezték meg az U11-es, az U15-ös és az U19-es korcsoport országos bajnokságát.

A Living Sport Tollaslabda Csarnok adott otthont az eseménynek, ahol tehetségünk, Csernyánszki Balázs háromszor is dobogóra állhatott. Egyéniben, első kiemeltként a legjobb 16 között az újpesti Vietorisz Norbertet búcsúztatta egy sima mérkőzésen (21-3, 21-6), majd a negyeddöntőben a pécsi Nagy Sámuel sem tudta megállítani (21-16, 21-18). A legjobb négy között a harmadikként rangsorolt, szintén pécsi Mesterházy Milánnal csapott össze. A DSI Debrecen fiatalja 21-17-re nyerte az első játszmát, majd a másodikat ugyanilyen arányban elvesztette. A harmadik, döntő szettet is a Multi Alarm SE tollaslabdázója nyerte, 21-18-ra, így kiválóságunk a bronzérmet vehette át az eredményhirdetésnél.

Vegyes párosban, Orosz Teklával az oldalán a döntőig masíroztak, ahol azonban alulmaradtak az első helyen rangsorolt Hart Petra- Horváth Csanád duóval szemben (13-21, 18-21). Fiú párosban Galla Gergővel karöltve szintén döntőn játszhattak, de a Mesterházy Csanád- Palkovics Péter alkotta pécsi duó ellen nem volt szerencséjük (8-21, 9-21).

Lány párosunk, Kiss Vivien és Orosz Tekla összeállításban az elődöntőben szenvedett vereséget, így végül a harmadik helyen zárták az OB-t.


Négy érmet szereztek tollaslabdázóink az U19-es OB-n

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK