A bázeli vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján a DSI Debrecen kiválósága a női párbajtőrcsapat tagjaként lépett pástra.

A DSI Debrecen kiválósága, Nagy Blanka az Eb nyitónapján egyéniben mérettette meg magát és végzett juniorként a 45. helyen a felnőttek 85 fős mezőnyében. Pénteken társaival, Gnám Tamarával, Dékány Kingával, Muhari Eszterrel a magyar csapat tagjaként lépett pástra.

Négyesünk a finnek ellen kezdett a 16-os táblán és simán hozva a papírformát, 45-22-re győzött. Blanka első asszóját 5-2-re, a másodikat pedig 5-4-re nyerte. A következő körben az angolokkal találkoztak, amely kvartettet szintén két vállra fektették (45-35) és készülhettek az elődöntőre. Kiválóságunk három párharcából az elsőben 5-7-ra alulmaradt, a másodikat 6-6-os döntetlennel zárta, a harmadikat viszont 5-3-ra megnyerte.

A legjobb négy között a svájciakat szoros küzdelemben búcsúztató lengyelek következtek. Lányaink az első asszótól az utolsóig vezetve, 45-37-re nyerték az összecsapást, így este 18:40-kor az olaszokkal vívják a döntőt. Blanka egy győzelemmel járult hozzá a továbbjutáshoz.


Nagy Blankával soraiban Eb döntőben a magyar lányok

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK