A női magyar párbajtőrcsapatot a döntőben az olasz négyes állította meg, így a DSI Debrecen kiválósága társaival a dobogó második fokára állhatott fel.

A Nagy Blanka, Gnám Tamara, Dékány Kinga, Muhari Eszter összetételű magyar női párbajtőrcsapat tökéletes teljesítményt nyújtott péntek délelőtt. Lányaink a 16-os táblán a finneket, a legjobb nyolc között az angolokat, az elődöntőben pedig a lengyeleket fektették két vállra. Egy párórás pihenőt követően kora este négyesünkre az utolsó erőpróba várt, az olaszokkal küzdöttek meg az Európa-bajnoki aranyéremért.

Az első négy párharc végén még az olaszok vezettek, ám a következő asszóban Muhari Eszter legyőzve a korábbi világbajnok Mara Navarriát, fordított. Gnám Tamara nem tudta megtartani az előnyt, egyenlített ellenfelünk (21-21), a Nagy Blanka – Rossella Fiamingo összecsapás után két tussal elléptek az olaszok (25-23). Gnám Tamara következett ismét és tartotta a különbséget, maradt a két találatnyi különbség. Zárásként a legrutinosabb vívónk, Muhari Eszter lépett pástra, de nem tudta ledolgozni a hátrányt, sőt nőtt az olaszok előnye, amely négyes végül 38-31-re nyerte a döntőt. A magyar lányok teljesítménye elismerésre méltó, fiatal csapatként Európa-bajnoki ezüstérmesnek mondhatják magukat.

Női párbajtőr csapat Európa-bajnoki döntő

Magyarország – Olaszország: 31-38Nagy Blankával Európa-bajnoki ezüstérmes a magyar négyes

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK