A vívó országos bajnokság második napján is pástra léptek a DSI Debrecen pengeforgatói.

A nyitónapon női párbajtőrözőink közül Al-Hamai Jázminnak a csoportkörben, Sárvári Rita, Oláh Enikő és Berényi Rebeka Anna számára pedig a 64-es táblán ért véget az egyéni verseny. Nagy Blanka és Nagy Emma viszont szombaton folytathatta a küzdelmeket.

Blanka a 32 között Nébald Melinda ellen indította a napot és 15-6-ra győzte le az MTK reménységét. A nyolcaddöntőben a Vasas pengeforgatója, Fekete Bosziljka sem tudta megállítani, akit 15-11-re múlt felül. Következett Marchall Réka, ezt a párharcot 15-13-ra nyerte klasszisunk. Az elődöntőben viszont Terhes Hanna 15 találatára csak 11 választ tudott adni, így a 3. helyen zárta a bajnokságot. Blanka mostani érmével Mihály Kata és Battai Sugi után (ebben az évezredben) a harmadik debreceni, saját nevelésű sportoló, aki egyéni érmet tudott nyerni a felnőtt magyar-bajnokságon.

Nagy Emma Kozma Laurával vívta volna a szombati nap első asszóját, ám ellenfelét kizárták, így Gnám Tamarával találkozott élesben először. Ezt az összecsapást a TSC vívója 15-12-re nyerte, ami azt jelentette, Emma az előkelő 11. helyet szerezte meg.

Végeredmény: 1.Muhari Eszter (TSC), 2.Terhes Hanna (DVE), 3.Nagy Blanka (DSI Debrecen)…11. Nagy Emma (DSI Debrecen)…45.Sárvári Rita (DSI Debrecen)…56.Oláh Enikő (DSI Debrecen)…65.Berényi Rebeka (DSI Debrecen)…69.Al-Hamati Jázmin DSI Debrecen)

A férfi kardozók 32-es tábláján Íliász Nikolász 15-8-ra győzte le a DEAC színeiben induló Szabó Mártont és készülhetett a nyolcaddöntőre. Nagy Kristóf (UTE) ellen 15-8-ra nyert, ám a legjobb nyolc között a végső győztes Gémesi Csanád megállította (15-8).

Végeredmény: 1. Gémesi Csanád (MATE-GEAC, 2. Rabb Krisztián (Vasas), 3. Szilágyi Áron (Vasas), Péch Miklós (MTK)…6. Íliász Nikolász (DSI Debrecen)


Nagy Blanka bajnoki bronzzal zárt a felnőttek között egyéniben

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK