Március 10-12. között a fővárosi BOK Csarnok adott otthont a Westend Grand Prix-nek.

Szinte a teljes nemzetközi elit megjelent hétvégén a BOK Csarnokban, összesen 618 férfi és női párbajtőröző lépett pástra a háromnapos versenyen. A második napon rendezték a női egyéni küzdelmet, mely megmérettetés a Sákovics József Emlékverseny elnevezést viselte.

A 282 fős mezőnyben lépett pástra a DSI Debrecen újdonsült csapat Európa-bajnoka, Nagy Blanka, aki kadetként vette fel a versenyt a felnőttekkel. Értelemszerűen éremre nem számíthattunk, de még arra sem, hogy az élmezőnyben végez Blanka, számára a tisztes helytállás lehetett a cél, na meg a tapasztalatszerzés a nagyon erős mezőnyben.

Kiválóságunk a selejtezőcsoportból három győzelemmel lépett a főtáblára, ahol a lengyel Ewa Trzebinska ellen kezdte volna a küzdelmeket, ám riválisát diszkvalifikálták, így első párharcát a 128-as táblán vívta. Nem kisebb név ellen lépett pástra, mint a 2021-ben az észt csapattal olimpiai aranyat nyerő, nagy rutinnal rendelkező 42 éves Irina Embrich. Ahogy várható volt, győzött a rutin (15-6), így Blanka a 153. helyen zárta a rangos versenyt, ez pedig 16 éves kadetként kiváló eredménynek számít.

Fotó:  Facebook/Hungarian Fencing Federation / Magyar Vívó Szövetség

Nagy Blanka a nemzetközi elitben mérettette meg magát

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK