A hétvége egyik igen fontos kérdése volt, hogy folytatódik-e az U14-es fiúk rossz sorozata vagy sikerül kilábalniuk a hullámvölgyből.

A válaszra nem kellett sokat várni, ugyanis a csapat már az első mérkőzésen igazolta, hogy a rossz forma már a múlté, és régen látott jó játékkal legyőzte az Egri VSI-t. A második mérkőzés fordulatokban gazdag, változatos csatát hozott, de újabb pontokat már nem sikerült szerezni. A szülők nagyra értékelték a csapat harcosságát, győzni akarását és a vesztes mérkőzés után is tapssal és a szép volt fiúk rigmussal köszönték meg a sportélményt. Ugyanebben a korosztályban a lányoknál első együttesünk két kiütéses sikerrel folytatta menetelését, míg második gárdánk ötvenszázalékos mérleggel zárta a fordulót. A két évvel fiatalabbaknál lányaink két sikere egy percig sem forgott veszélyben, a fiúknál első csapatunk a nyitó meccsen mélyen tudása alatt játszott, viszont a hazai Gyöngyös ellen erődemonstrációt tartva húzták be a győzelmet. Második együttesünk fejlődése fordulóról fordulóra látszik, ettől függetlenül még mindkétszer vesztesen hagyták el a pályát.

A legkisebbek a szezonban utoljára mutatták meg tudásukat a Gyermekbajnokságban, lelkesedésük, motivációjuk most is példás volt.

Eredmények

LU14 Kisvárda, Szent László Gimnázium

DSI Debrecen 1. – Vitka SE-Cigánd-Kisvárda 40 – 6

DSI Debrecen 1. – Balkányi ISE 36 – 7

Vezetőedző: Milánik Zoltán

Milánik Zoltán: Mindkét csapattal szemben fizikálisan, mentálisan, technikailag és taktikailag is jobbak voltak a lányok. Folyamatosan, labdaszerzés után lerohanásból, rendezetlen védelem ellen szereztünk gólokat.

DSI Debrecen 2. – Kisvárda 14 – 25

DSI Debrecen 2. – Vitka SE 26 – 5

Vezetőedző: Hadady Monika

Hadady Monika: 2023 szeptemberétől párhuzamos bajnokságban játszunk, de még ilyen mérkőzésen sosem vettünk részt. Részemről mindig elfogadom a játékvezetők döntéseit, bár nem tévedhetetlenek. De ezen a napon nagyon elkeserített az a hozzá nem értés, amit a pályán tapasztalhattunk. Itt nem a vereségről volt szó, hiszen küzdöttünk, de a dúrvaság, ami nem egyenlő a keménységgel, sorban sújtott minket. Sajnálom, hogy nem kaptunk esélyt arra, hogy igazságos játékvezetés mellet játszhassunk. A második találkozónkat győzelemmel zártuk. A lányok az egy győzelem és egy vereség ellenére is igazi csapatjátékot mutattak be, nagyon büszke vagyok rájuk!

LU12 Debrecen, G4 Sportcsarnok

DSI Debrecen – Tiszavasvári 22 – 1

DSI Debrecen – Vitka SE 35 – 5

Vezetőedző: Jakab Márk

Jakab Márk: A Tiszavasvári csapata ebben a szezonban kezdte a közös munkát, így előnnyel kezdtük a mérkőzést. A lányok az előzetes utasításokat betartva fegyelmezett játékot mutattak. A második mérkőzésen hamar tudtunk reagálni a kapunk felé nagy elánnal érkező átlövőkre, így sikerült segítséget nyújtani a jól védő kapusaink számára. A támadó játékunk mind a két mérkőzésen jól működött, több lerohanás gólt is tudtunk szerezni. Dicséret illeti a lányokat!”

LU10 Tiszavasvári, Városi Sportcsarnok

DSI Debrecen 1. – Hajdúnánás SK I. 0 – 0

DSI Debrecen 1. – Tiszavasvári SE I. 0 – 0

Megbízott edző: Szilágyi Réka

Szilágyi Réka: Ügyesek voltak a lányok, sok gólt dobtak és jól védekeztek. Betegség miatt csere nélkül mindenki végig játszotta a meccseket, kellemesen elfáradtak.

DSI Debrecen 2. – Hajdúnánás SK II.0 – 0

DSI Debrecen 2. – Tiszavasvári SE II. 0 – 0

Vezetőedző: Szilágyi Réka

Szilágyi Réka: Mindkét mérkőzésen a nehézkes kezdés után hamar összeszedték magukat a lányok és ügyesen helytálltak. Dicséret illeti őket.

FU14 Debrecen, G4 Sportcsarnok

DSI Debrecen – Egri VSI 23 – 13

DSI Debrecen – FC Hatvan 18 – 19

Vezetőedző: Vida Szabolcs

Vida Szabolcs: Az Eger elleni mérkőzésen a jó védekezésnek és a kapusok védéseinek köszönhetően fokozatosan növeltük előnyünket és sikerült egy hosszú nyeretlenségi sorozatot lezárni. A Hatvan ellen a küzdéssel nem volt gond, de a kihagyott helyzetek és hetesek nem fértek bele, így vereség lett a vége.

FU12 Gyöngyös, Bemelegítő csarnok

DSI Debrecen 1. – Mezőkövesdi KC 24 – 29

DSI Debrecen 1. – Gyöngyösi KK 27 – 16

Vezetőedző: Szilágyi Attila

Szilágyi Attila: Legutóbb az úgymond "kiemelt" egyesületek által szervezett fordulón vettünk részt. Ezt azért mondom, mert előjött a "bealvós első meccs szindrómánk". Főleg a védekezésünkön van (lesz) mit javítani. A második meccsen nagyon jó játékkal vertük meg a hazai pálya minden előnyét élvező Gyöngyös csapatát. Így felemásra sikeredett ez a forduló, de nagyon jól szolgálta a fejlődésünket.

FU12 Balmazújvárosi Rendezvénycsarnok

DSI Debrecen 2. – Sütő Kézisuli Karcag 18 – 22

DSI Debrecen 2. – Nyíregyházi SN 2. 14 – 28

Vezetőedző: Deák Viktor

Deák Viktor: Az első meccsen sokkal jobban védekeztünk és a helyzet kihasználás is rendben volt. Egy jó mérkőzést játszottunk a Karcag csapata ellen. A végén a karcagiak örülhettek, de dicséret illeti a srácokat. A második találkozón a jóval magasabb Nyíregyháza csapatával játszottunk. Sajnos a fizikai fölénnyel nem tudtunk mit kezdeni, de itt is küzdöttek a srácok becsülettel. Sajnos egy nagyobb arányú vereséget szenvedtünk.

FU10 Berettyóújfalu, Kabos E. Sportcsarnok

DSI Debrecen 3. – DSI Debrecen 2. 0 – 0

DSI Debrecen 2. – Balmazújvárosi KK 0 – 0

DSI Debrecen 3. – Tiszavasvári SE 0 – 0

Vezetőedző: Pinczés-Láng Emese

Pinczés-Láng Emese: Csapataink az első mérkőzést egymás ellen játszották. A jó hangulatú összecsapásokon szép megoldásokat és gyönyörű védéseket egyaránt láthattunk.

DSI Debrecen 1. – Hajdúnánás NKFT 0 – 0

DSI Debrecen 1. – BMSE Berettyóújfalu 0 – 0

Vezetőedző: Sándor László

Sándor László: Két ellentétes mérkőzést játszottunk. Az elsőn meg kellett izzadnunk minden találatért, a második találkozón könnyebben érkeztek a gólok. Rengeteget fejlődtek a fiúk az utolsó szivacsos szezonjukban, jövőre folytatás egy magasabb szinten.


 


Minden sorozat megszakad egyszer

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK