Június 29-30. között a Lantos Mihály Sportközpont ad otthont a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságnak.

Bár a sportágak királynőjének képviselői közül sokan már az olimpiára fókuszálnak, ám az ötkarikás játékok előtt még el kell dönteniük, a különböző számokban idén kik mondhatják majd magukat magyar bajnoknak. Erre a hónap utolsó hétvégéjén kerül sor, amely viadalon a DSI Debrecen atlétái is rekortánra lépnek.

Lesznek hiányzóink, Kozák Luca, Szilágyi Réka és Török Gergely nem védhetik meg címüket. Európa-bajnoki ezüstérmes gátasunk gőzerővel készül az olimpiára, így érthető okokból nem áll rajthoz. Gerelyhajítónk és magasugrónk még nem épült fel sérüléséből, így Réka és Gergely is kénytelen kihagyni a bajnokságot.

Egyesületünket így tíz atléta képviseli, akik közül hárman jó eséllyel pályáznak az aranyéremre. 100 gáton a kiváló formában lévő Kerekes Gréta gyűjtheti be a legfényesebb medált, de a DVTK reménységével, Tóth Annával is számolnia kell. Rúdugrónk, Klekner Hanga egyeduralkodója hazai viszonylatban a számnak, borítékolható 5. bajnoki címe szabadtéren. Hármasugrónk, Iván Zsombor is azzal a céllal utazik a fővárosba, hogy szombat este majd felléphet a dobogó legmagasabb fokára.

Távolugrásban hárman, Erdős Viktória, Hodossy-Takács Sámuel (éremesélyes) és Pintér Erik, súlylökésben szintén hárman, Csapó Tamás, Tóth Nándor, Tóth Roland, 800-on Oláh Máté képviselik egyesületünket a kétnapos versenyen.


Magyar bajnokság vár atlétáinkra

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK