Kedden a NYÍKSE csapatát fogadta a DSI Debrecen U16-os kosaras alakulata a regionális bajnokság 17. fordulójában.

Kozák István tanítványai a hétközi játéknapon azzal a céllal léptek pályára a Dóczi Gimnázium tornacsarnokában, hogy két vállra fektetik szabolcsi ellenfelüket. Az első negyedben még tartották magukat a vendégek, ekkor még csak nyolc ponttal léptek el fiataljaink. A második etapban viszont nagyot nyílt az olló, nálunk 35 alkalommal landolt a gyűrűben a labda, a másik oldalon háromszor.

A mérkőzés már a nagyszünet előtt eldőlt, csak az volt a kérdés, milyen arányban nyer csapatunk. A harmadik játékrész nem bővelkedett kosarakban, srácaink 12-őt szereztek, míg az ellenfél csak hármat. A záró negyedben megint jól céloztak a Kozák-tanítványok, így a végén 77-22 szerepelt az eredményjelzőn.

Regionális fiú kadett bajnokság 17. forduló

DSI U16 A – NYÍKSE: 77-22 (10-12, 35-3,12-3, 20-4)

Pontszerzők: Kóthay Balázs 21/6, Szabó Máté 14/3, Nagy Kasztor 10, Takács Máté 7/3, Csegény Árpád 6, Kincses Boldizsár 3, Szilágyi Bálint 2, Varga Roland 2.

Kozák István: A NYÍKSE gárdájáról semmilyen előzetes információval nem rendelkeztünk. Az első negyed gyakorlatilag ennek lett az áldozata. Utána elkezdtünk nagyobb hangsúlyt fordítani a védekezésre. Mind az emberfogásos, mind a különböző zónavédekezési variációk jól működtek, ezekből sok labdát szerezve, magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a fiúknak!

Folytatás március 22-én, pénteken Nyíregyházán, ismét a NYÍKSE ellen.


Magabiztos, nagyarányú győzelem

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK