A DSC-SI gátfutója az év sportolója, míg trénere az év edzője lett a 2020-as évben a Magyar Atlétikai Szövetség döntésének értelmében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly decemberben Kozák Luca és Suba László is rangos elismerésben részesült a sportágon belül. Luca 2020-ban is sikert sikerre halmozott, hiszen még februárban a fedett pályás országos bajnokságon a 60 méteres gátfutásban sikerült nyernie, sőt a szabadtéri, 125. ob-n 100 méteren és 100 gáton sem talált legyőzőre. Mindemellett nemzetközi színtéren is számtalanszor bizonyított, emlékezetes a finnországi, Paavo Nurmi Játékok elnevezésű atlétikai versenyen 100 gáton elért harmadik helye, melyet új egyéni csúccsal sikerült elérnie (12.83).

A rekordon aztán néhány nappal később tovább sikerült faragnia, nem is akárhogy! A X. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon valami egészen elképesztő eredménnyel rukkolt elő és szenzációs versenyzéssel a második helyen ért célba (12.71) az Európa-bajnok holland Nadine Visser mögött, megdöntve Siska Xénia 36 évvel ezelőtt futott 12,76-os országos csúcsát.

Kozák Lucát és a már többször az év utánpótlás edzőjének is megválasztott Suba Lászlónak ma délután a Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületében személyesen is gratulált az elért eredményekhez a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője Becsky András és Makray Balázs stratégiai-és sportszakmai igazgató.

 

Kozák Lucát és Suba Lászlót köszöntötték

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK