Kétszer állt fel hátrányból a DSI Debrecen U17-es labdarúgócsapata, a hajrában pedig eldöntötte a rangadót.

Nem túlzás kijelenteni, a szezon legfontosabb, legnagyobb téttel bíró összecsapása várt pénteken Bende Tibor tanítványaira, ugyanis a rivális Tarpa elleni párharc döntött a bajnoki cím sorsáról. Bár lesz még egy forduló, ám a sereghajtóhoz látogatnak fiataljaink, nem szabad, hogy másodjára is gondot okozzon nyerni.

Na de visszatérve a rangadóhoz, a mérkőzés előtt a szabolcsiak két pont előnnyel vezették a tabellát a mieink előtt, így két vállra kellett fektetni a vendégeket, hogy átvegyük tőlük az első helyet.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sikerül, talán a tét nyomta nagyon a vállakat, de elég sok hibával és pontatlanul futballoztunk. A szabolcsiak voltak fölényben és negyedórához érve meg is szerezték a vezetést. A gépezetünk csak nem akart beindulni, továbbra is pontatlanság jellemezte a játékunkat. Mindezek ellenére a 39. percben Tóth Zoltán gondoskodott arról, hogy a piros-fehérek ne előnnyel mehessenek szünetre.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Tarpa irányított, védekezésre kényszerített minket, többször is veszélybe került a kapunk. Az 59. percben ismét megzörgették a hálónkat, majd a 65. minutumban azt hittük, még nehezebb helyzetbe kerültünk, ugyanis Tóth Zoltánnak villant a piros és mehetett idő előtt zuhanyozni. A kiállítás mint egy varázsütés, úgy hatott a fiúkra, két-három fokozattal magasabb sebességre kapcsoltak. Folyamatos nyomás alatt volt ellenfelünk, ez meg is hozta eredményét, a 85. percben Pistritu Erik ledolgozta a hátrányt. Még fel sem ocsúdtak a vendégek a gól okozta sokkból, egy minutum elteltével Nagy Zoltán újabb csapást mért rájuk, a vonalon túlra juttatva a labdát, eldöntötte javunkra a rangadót.

MLSZ regionális U17 Felsőház Északkeleti csoport 14. forduló

DSI Debrecen – Tarpa SC: 3-2 (1-2)

DSI Debrecen: Sinka – Kocsis, Nagy Zs. (Szalontai 90’), Keszler, Orsó (Virág 75’), Kiss I. (Nagy Z. 67’), Tóth Z., Ötvös, Szilágyi, Pistritu, Máté

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Tóth Z. 39’, Pistritu 85’, Nagy Z. 86’

Kiállítva: Tóth Z. 65’

Bende Tibor: Az első félidőben tompán, pontatlanul és hitehagyottan futballoztunk, fölénk is nőtt ellenfelünk, ennek ellenére lehoztuk döntetlenre ezt az etapot. A térfélcserét követően ismét hátrányba kerültünk, ráadásul egy kiállítás is sújtott minket. Ekkor valami átfordult, mert tíz emberrel sokkal lendületesebben, dinamikusabban játszottunk, mint az első félidőben. Párharcokat nyertünk, sok labdát szereztünk, ennek köszönhetően nem csak egalizáltunk, hanem meg is fordítottuk az eredményt. Egy nagyon jól és tudatosan játszó ellenfelet sikerült ma legyőznünk. A második félidei teljesítmény előtt le a kalappal, minden dicséretet megérdemelnek a srácok. Egy lépésre vagyunk a bajnoki címtől, de még nem dőlhetünk hátra, jövőhét vasárnap egy nehéz mérkőzés vár ránk idegenben. Köszönjük a DSI U19-es csapatának, illetve a szülőknek, hogy végig biztattak minket.


Kézzelfogható közelségben a bajnoki cím

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK