Május 11-én már tizedik alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum Kft. a népszerű sport- és családi napot.

Két hónappal az esemény előtt a szeptembertől városunk első sportovijaként is működő Hétszínvirág óvodában tájékoztatták a sajtó képviselőit az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló sportnap előkészületeiről. Érdekesség, hogy az intézményben közel két évtizede foglalkoznak gyógytestneveléssel és mozgásfejlesztéssel. Az új program előkészületeit és kidolgozását a Debreceni Sportcentrum Kft. szakemberei végzik el.

Széles Diána alpolgármester szerint:,, A Veled kerek a világ becsatlakozott a legnagyobb városi tömegsport mozgalom, a Mozdulj, Debrecen! programjába, melyet a Debreceni Sportcentrum szeptember óta működtet a debreceni iskolákban. Az a célunk, hogy azok a gyerekek, akik nem sportolnak rendszeresen, találjanak olyan mozgásformát, amiben jól érzik magukat.

Szabó Erzsébet, a Hétszínvirág óvoda vezetője elmondta:,, A gyerekek a korcsolya, a foci és az úszás mellett a jövőben több sportággal is megismerkedhetnek majd, akiknek az alapozó mozgásfejlesztést szakemberek vezénylik majd.”

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott:,,Nagyon fontos, hogy minél hamarabb bevigyük az aktivitást a gyerekek életébe, mert ezáltal megtapasztalják, hogy milyen jól érezheti magát az ember pl. az úszás vagy futás során. Az egészséges életmódot nem lehet elégszer hangsúlyozni! Tudom, hogy a rendszeres sportolás rengeteg időráfordítással, lemondással jár, de ezek idővel megtérülnek. Szeretnénk ajánlásokat tenni a szülőknek, hogy ne ad hoc jelleggel válasszanak sportágat, hanem a helyszínen lévő szakemberek segítségével rátaláljanak arra a mozgásformára, ami a gyermekük adottságainak megfelelő. Szeretettel várjuk az összes debreceni ovist, valamint az általános iskola első-és második osztályosait.

A májusi eseményen a résztvevők közel harminc sportággal ismerkedhetnek meg.


Jubilál a Veled Kerek a Világ!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK