A DSI Debrecen labdarúgó csapatai közül négy győzelemmel zárta a hétvégi fordulót, kettő pedig vereséget szenvedett.

U19

Remek rajtot vett Jankovics Sándor alakulata, a szezon első két fordulójában mind a hat pontot begyűjtötték. Ezt a kiváló sorozatot szerették volna folytatni szombat délelőtt is, a szintén veretlen Bódva-Völgye ellen. Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sikerül, ugyanis az 5. percben megszerezték a vezetést a Borsod vármegyeiek. Csapatunk viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt és Vadon Márton duplájával még szünet előtt sikerült fordítani. A második félidő derekánál Tasi Attila nyitotta tovább az ollót, és bár a vendégek szépítettek, a győzelem nem forgott veszélyben.

MLSZ regionális U19 alap Északkeleti csoport 3. forduló

DSI Debrecen – Bódva-Völgye: 3-2 (2-1)

DSI Debrecen: Szász – Szopka (Lengyel 46’), Kovács, Kalmár, Bagi, Havasi, Vadon (Juhász 55’), Tasi B., Tasi A., Vietorisz (Szabó 46’), Reszegi

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Vadon 38’, 45’, Tasi A. 68’

Jankovics Sándor: Nehéz úgy felkészíteni a csapatot, hogy hat nap alatt három mérkőzést játszunk, főleg olyan találkozó után, mint a mai. Vadon Marci rúgott két gólt, majd iskolai kötelezettség miatt le kellett cserélnem. Végig izgalmas, érdekes találkozót vívtunk a felsőzsolcaiakkal, akik nem adták könnyen a bőrüket. A mérkőzés összképét tekintve bátran mondhatom, megérdemelten szereztük meg a három pontot, gratulálok a srácoknak! Jövő kedden megyünk Tiszavasváriba, majd rá három napra fogadjuk a Szoboszlót. Remélem mindenki bevethető lesz.

U17

Bende Tibor legénységére pénteken a Sényő elleni győzelem után a Tarpa várt, mely gárda ezen a játéknapon kezdte az idei sorozatot. A meccset is jól indították a szabolcsiak, már az 5. percben bevették Sinka Gábor kapuját. Máté Péter révén a 22. minutumban sikerült ledolgozni a hátrányt, de szünet előtt rögzített játékhelyzetből ismét betalált a Tarpa. A térfélcserét követően növelték előnyüket a vendégek, mely találatra az 54. percben válaszolt Nagy Zsombor, de közelebb már nem sikerült zárkózni. Sőt nőtt a különbség, a hátralévő időben még kétszer mattolta a védelmet a Tarpa és három ponttal távozott Debrecenből.

MLSZ regionális U17 alap Északkeleti csoport 3. forduló

DSI Debrecen – Tarpa: 2-5 (1-2)

DSI Debrecen: Sinka (Kováts 75’) – Szalontai, Kalapos, Keszler (Kiss I. 63’), Gulyás, Pecséri (Varga 63’), Tóth Z. (Ötvös 75’), Nagy Zs. (Esztergomi 85’), Szilágyi (Tarr 75’), Pistritu, Máté (Takács 63’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Máté 22’, Nagy Zs. 54’

Bende Tibor: Sajnos vereséget szenvedtünk, de az a bosszantó, hogy tudtuk, mit játszik ellenfelünk, egész héten készültünk rá, ám semmi sem valósult meg az előre megbeszéltekből. Miután hátrányba kerültünk próbáltunk kombinatívan futballozni, sikerült is egalizálnunk, de két rögzített játékhelyzetre rosszul reagáltunk és két gólt kaptunk. Mérges vagyok, mert nem volt ilyen különbség a két csapat között. Legközelebb javítunk.

U16

Derbi várt Selyem Nándor alakulatára, U16-os csapatunk ugyanis a városi rivális Loki Focisuli otthonában vizitált vasárnap délelőtt. Fiataljaink jó ritmusban és kombinatívan fociztak, a bátor támadójátéknak hamar meg is lett az eredménye, a 13. percben Fehér Erik értékesítette helyzetét. A házigazdák is próbálkoztak, de védelmünk stabilan állt a lábán. A félidő vége előtt kevéssel Keczán Norbert is bevette a piros-fehérek kapuját, így csapatunk kétgólos előnyből várhatta a folytatás. Szünet után szépítettek a hazaiak, de kontrollálták a meccset a Selyem-tanítványok, majd a 80. percben Keczán Norbert ismét villant és visszaállította a kétgólos különbséget. A Loki Focisuli a hármas sípszó előtt még kozmetikázott az eredményen, így csapatunk 3-2-re nyerte meg a derbit.

MLSZ Regionális U16 Északkelet Alapszakasz 3. forduló

Loki – Focisuli – DSI Debrecen: 2-3 (0-2)

DSI Debrecen: Dán – Lengyel, Fehér (Tuss 85’), Filep (Finta 46’), Veres, Salánki (Kuchár 74’), Tóth R., Varga, Márton, Keczán (Nagy A. 81’), Bodea (Farkas 85’)

Edző: Selyem Nándor

Gólszerzők: Fehér 13’, Keczán 37’, 80’

Kiállítva: Tóth R. 87’

Selyem Nándor: Igen jó mérkőzést játszottunk, különösen az első félidőben ment nekünk a foci, ekkor végig mi irányítottunk. A szünetre két gólos vezetésünkkel mentünk az öltözőbe. A második félidőben még szereztünk egy találatot, de aztán megváltozott minden. A fiúk nem azt csinálták, amit megbeszéltünk, így az ellenfél rúgott két gólt, a másodikat büntetőből. A sikerünk viszont teljesen megérdemelt.

U15

A városi derbin megszerezte első győzelmét Cseke Bence alakulata, 1-0-ra múlták felül a Loki Focisulit. Abban bíztunk, a siker kellő önbizalommal vértezi fel a fiúkat, ad egy lökést a folytatásra, de csalódnunk kellett. A Miskolc már szűk negyedóra alatt háromgólos előnyre tett szert, de ez sem ébresztette fel a srácokat, akik eléggé enerváltan futballoztak. A mérkőzés a 34. percben el is dőlt, ekkor már hattal mentek a házigazdák. A nagy előny birtokában visszavettek a tempóból a második félidőben a borsodiak, de ebben a játékrészben is tovább nyílt az olló, a hármas sípszóig még kétszer bevették a kaput.

MLSZ regionális U15 alap Északkeleti csoport 4. forduló

MVSC-Miskolc – DSI Debrecen: 8-0 (6-0)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari, Gercsák (Sipos 62’), Tóth B., Sápi (Dely 45’), Lehner, Baranyai, Fekete, Egeresi, Pásztor, Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Cseke Bence: Sok mindenre számítottam, de ami ezen a délutánon történt, arra nem. Nagyon beleszaladtunk a késbe. Nem is emlékszem, hogy ez a korosztály, amelyikkel tavaly is dolgoztam, hogyan tudott ennyire mélyen, tudása alatt játszani. Már az első félórában eldőlt minden. Szünet után a hazaiak is visszább vettek, de ekkor már mindegy is volt. A héten alaposan kielemezzük a történteket, hogy még egyszer hasonló kilencven percet ne éljünk át. Pénteken fogadjuk a Tiszaújvárost, kötelező a srácoknak a javítás.

U13

A FILO elleni vereség után a győzelemmel rajtoló Csengert fogadták Szabó Imre fiai. Bár az első negyedben akadozott a játék, elég sok volt a hiba, de sikerült megnyugtató előnyre szert tenni. Nagy Rikárdó és Tóth Nimród találata között a vendégek is saját kapujukba juttatták a labdát. A második etapban is sok volt a pontatlanság, ráadásul szépítettek a szabolcsiak, de Nagy Gergely révén sikerült ismét ellépni. A harmadik játékrészt a vendégek nyerték, de a záró negyedben feljavult csapatunk játéka, Tóth Nimród és Nagy Gergely dupláival nagyot nyílt az olló, így fiataljaink 8-2-es győzelemmel zárták a párharcot.

MLSZ Regionális U13 Északkelet Alapszakasz 2. forduló

DSI Debrecen – Csenger: 8-2 (3-0, 1-1, 0-1, 4-0)

DSI Debrecen: Bóné – Tóth Ná., Tóth Ni., Szűcs, Nagy G., Nagy R., Fekete, Kakó, Török

Cserék: Melczer, Simon, Aukszi, Illés, Kiss Cs., Müller

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Nagy R. 5’, Tompa 16’ (öngól), Tóth Ni. 19’, 67’, 75’, Nagy G. 30’, 68’, 73’

Szabó Imre: Bár nagyarányú győzelmet arattunk, az utolsó negyedet leszámítva mélyen tudásunk alatt játszottunk. Számtalan technikai hibát vétettünk, bár a labdaszerzésekkel nem voltak gondok, a támadásépítés már hagyott kívánni valót maga után. Pozitívum viszont, hogy a srácok nagyon akarták a sikert, fantasztikusan motiváltak voltak, rengeteg munkát tettek bele ebbe a meccsbe. Az befejező 20-30 percben kijött a fizikális különbség, ebben az időszakban szép gólokat szereztünk. Mindezek a tényezők járultak hozzá a nagyarányú győzelemhez, amiért gratulálok a gyerekeknek.

U12

Makra Béla ifjoncai szintén a Csengert fogadták szombaton, nem sokkal ebéd után. Srácaink alaposan bekezdtek, tíz perc alatt Orbán Balázs, Ó. Nagy Ferenc, Linzenbold Máté és Kecskés Zalán mattolta a szabolcsiak védelmét. A 12. minutumban szépítettek ugyan a vendégek, de az első negyed vége előtt Sean Mclean visszaállította a négygólos különbséget. A második játékrészben „csak” háromszor sikerült megzörgetni a hálót, de a harmadikban potyogtak a gólok, ötször álltak fel középkezdéshez a piros-fehérek. A záró etapban érezhetően elfáradtak a maguk által diktált tempótól ifjoncaink, de így is néggyel növelték találataik számát. A Csenger is aktivizálta magát, három helyzetet értékesített, de ezzel csak kozmetikázták a végeredményt.

MLSZ Regionális U12 Északkelet Alapszakasz 2. forduló

DSI Debrecen – Csenger: 17-4 (5-1, 3-0, 5-0, 4-3)

DSI Debrecen: Vékony – Váradi, Ó. Nagy, Mclean, Kecskés, Linzenbold, Péntek, Orbán, Benece

Cserék: Sándor, Hermann, Molnár, Nagy Z., Enyedi, Kovács

Edző: Makra Béla

Gólszerzők: Orbán 3’, 25’, Ó. Nagy 4’, Linzenbold 6’, 54’, Kecskés 10’, 46’, Mclean 19’, 30’, 69’, Hermann 40’, 74’, Váradi 45’, 49’, 60’, 79’, Molnár 75’

Makra Béla: Egy fantasztikus mérkőzésen vagyunk túl. Ebben a korosztályban négy negyedet játszanak a csapatok. Ezt azért érdemes megemlíteni, mert mi már az első negyedben megfogyatkoztunk. Egy buta szabálytalanság után az egyik játékosomat kiállították. Ez felpaprikázta a srácokat. Szebbnél szebb támadásokat vezettek, és még szebb gólokat lőttek. Az utolsó tíz percre elfáradtak, ekkor háromszor talált be az ellenfél. Mindezektől függetlenül tizenhárom gól különbséggel nyertünk. Hatalmas elismerés jár a fiúknak.


Gólfesztivált rendezett U12-es csapatunk

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK