A DSI Debrecen kadett alakulata átgázolt ellenfelén a hétközi játéknapon.

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta legutóbb Kozák István együttese, mely gárda a DIFE KK alakulatát fogadta a Dóczy Gimnázium tornacsarnokában.

A két csapat közti különbség már az első negyedben kidomborodott, ugyanis fiataljaink 36 pontjára a vendégek nem tudtak válaszolni. A második etapban tovább nyílt az olló, bár ebben a játékrészben már betalál a kosárba az ellenfél. A mérkőzés viszont végleg eldőlt, ekkor már 74-12-re ment csapatunk.

A nagyszünet után sem vettek vissza a tempóból a Kozák-tanítványok, akik egy 29-6-os sorozatot produkáltak, majd a záró negyedben pontjaikhoz még 34-et hozzátéve, kiütéses, 137-29-es győzelmet arattak.

Regionális fiú kadett bajnokság 2. forduló

DSI U16 „A” – DIFE KK: 137-29 (36-0, 38-12, 29-6, 34-11)

Pontszerzőink: Kóthay Balázs 31/6, Szabó Máté 28, Ágoston Bence 14, Vajas László 14, Csegény Árpád 14, Tóth Bálint 12, Nyika Roland 8, Szilágyi Bálint 8, Pénzes Richárd 4, Takács Máté 2, Molnár Balázs 2

Edző: Kozák István

Kozák István: A számunkra ismeretlen ellenfél ellen is a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Váltogattuk a védekezési formákat, mindegyikből sok labdát szerezve, sok gyorsindításos kosarat dobtunk. Örömteli, hogy a felállt védelem ellen is sikerül egyre jobb csapatjátékot játszani, egyre jobban keresik egymást a fiúk passzokkal.

Folytatás február 15-én, csütörtökön Nyíregyházán.
Gáláztak a Kozák-tanítványok

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK