A DSI Debrecen U14-es kosarasai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták az alapszakasz debreceni fordulóját.

A mögöttünk hagyott hét utolsó napján folytatódott a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Czeglédi Károly és Licska József tanítványaira két mérkőzés várt az év első fordulójában. A cívisvárosi fiatalok az NYKK Eötvös és a MEAFC B csapata ellen léptek parkettre vasárnap.

Az első mérkőzésen még akadozott a gépezet, kissé bátortalanul és meglehetősen sok hibával játszottak fiataljaink. Bár időnkét voltak jó periódusok, az utolsó negyedet meg is nyerték kosarasaink, ez kevés volt a győzelemhez, csapatunk 15 pontos vereséget szenvedett.

A második párharcra rendezték a sorokat, jóval bátrabban és nagyobb önbizalommal léptek parkettre srácaink. Ennek meg is lett az eredménye, csak egy negyedet engedve a miskolciaknak, magabiztos győzelmet arattak. Szűcs Dávid igazi vezére volt a csapatnak, egymaga 48 pontot szerzett a 79-ből, míg két találkozón összesen 73-at dobott.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz alsóház 5. forduló

NYKK Eötvös "A" - DSI Debrecen: 57-42 (16-11, 16-8, 15-10, 10-13)

DSI Debrecen: SZŰCS DÁVID 25, HIDEGKUTI VINCE 7, SZABÓ MILÁN 2, ARADI FÉLIX 2, HAVRICS MIKLÓS 2, KEDVEK LÁSZLÓ 2, MOLNÁR BALÁZS 2, BÁN ISTVÁN, MEZEY ÁRON, POGÁCSÁS RÓBERT, LENGYEL BALÁZS, NAGY KASZTOR

Edzők: Czeglédi Károly, Licska József

Czeglédi Károly: Bátortalanul, dekoncentráltan játszottunk. Felvillanásaink voltak mindössze, több lehetett volna ebben a mérkőzésben akkor, ha önbizalommal és bátran játszunk.

MEAFC "B" - DSI Debrecen: 54-79 (16-20, 10-15, 18-15, 10-29)

DSI Debrecen: SZŰCS DÁVID 48, SZABÓ MILÁN 9, HIDEGKUTI VINCE 7, KEDVEK LÁSZLÓ 6, NAGY KASZTOR 5, HAVRICS MIKLÓS 2, MOLNÁR BALÁZS 1, LENGYEL BALÁZS 1, ENGBERSEN ANTON, BÁN ISTVÁN, ARADI FÉLIX, DÉZSI-KOVÁCS BARNABÁS

Edzők: Czeglédi Károly, Licska József

Czeglédi Károly: A második mérkőzésre összeszedtük magunkat, lényegesen másabb felfogásban játszottunk az első mérkőzéshez képest. Jó védekezésből és lepattanózásból sok lerohanás kosarat szereztünk és bátran vállaltuk fel az egy az egyeket is. Örülök, hogy a miskolci csapatot másodjára is le tudtuk győzni. Mindenkinek jár a dicséret, de Szűcs Dávid kiemelkedő teljesítményéhez külön is gratulálok! A csapat nagyon eredményesen szerepelt, hiszen a Miskolc és az Eger csapatát is oda vissza meg tudtuk verni, ami úgy gondolom nagyon szép eredmény.


Felemás évkezdet

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK