A lányoknál kilenc, a fiúknál tíz súlycsoportban avattak bajnokot szombaton a ceglédi serdülő cselgáncs országos bajnokságon.

Az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban megrendezett korosztályos ob-n hetvenhárom egyesület kétszázhetvenkét judósa lépett tatamira, köztük a DSI Debrecen fiataljai. A tizenöt évnél fiatalabbak idei legfontosabb hazai versenyén remekelt a 60kg-os Fedora Ferenc, aki megállíthatatlan volt a tatamin. Friss aranyérmesünk első négy mérkőzését ipponnal nyerte, majd a fináléban a hazai közönség előtt szereplő Tulik Olivért pontozással verte, megszerezve ezzel a serdülő magyar bajnoki címet. Testvére, Sándor (40kg) is remekül megállta a helyét a két évvel idősebbek között, hiszen a négy győzelem és két vereséggel elért ötödik hely több mint biztató a jövőt illetően.

A lányoknál háromszoros korosztályos bajnokunk, a 48kg-os Süveges Fanni egy kőkemény ki-ki meccsel kezdett, ami után sajnos vesztesen hagyta el a tatamit, de a vigaszágról visszaverekedte magát egészen a bronzéremig. Szintén elismerést érdemel Tóth Eszter (63kg), aki nemrég kezdett cselgáncsozni, így az ob-n elért ötödik helye megsüvegelendő.

Másnap már a másodosztályú felnőtt országos bajnokságon voltak érdekeltek judokáink, ahol negyvenhét egyesület százharmincegy versenyzője mérte össze tudását. Az újpesti Horváth István Judocsarnokban a DSI Debrecen Raus Kíra (48kg) és Wladimir Danica (63kg) révén két bronzéremmel, és Balogh Péter (66kg) jóvoltából egy ötödik hellyel zárt.


Fedora Ferenc: aranyérem, remek versenyzéssel

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK