A DSI Debrecen cselgáncsozója szombaton a Budapest-kupán, másnap pedig az U23-as országos bajnokságon szerzett aranyérmet.

Óriási mezőny, 23 ország közel 1500 judokája nevezett a 37. alkalommal megrendezett Budapest-kupára, melyet Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlás versenyeként tartanak számon. Az UTE Megyeri úti jégcsarnokában a Fedora testvérek is tatamira léptek. A regnáló ifjúsági magyar bajnok Fedora Ferenc teljesítményére nehéz jelzőket találni, hiszen az 51 indulót számláló, U18-as 60kg-os súlycsoportban egészen a döntőig menetelt, ahol egy régi ismerős, az újpesti Molnár Zsombor várt rá. A két fiatalember nem először döntőzött egymás ellen, az ifi ob-n judokánk, míg a junior ob-n a fővárosi cselgáncsozó állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A mérleg most Fedora Ferenc felé billent, aki erőtől duzzadó judot bemutatva zsebelte be az elsőséget.

Feri másnap ott folytatta, ahol előző este abbahagyta! Az U23-as ob-n, melyet szintén az UTE csarnokában rendeztek, végigverte a mezőnyt, és a 16 induló közül a fináléban Stefan Tolicot (Rákosvidéke Hajtós DSE) legyőzve nyerte meg a versenyt.

Testvérének szintén jár az elismerés, ugyan Fedora Sándor (46kg) nem szerzett érmet a Budapest-kupán az U15-ös korcsoportban, de az elért ötödik hely nagyon biztató a jövőt illetően, pláne annak tudatában, hogy 46 fiatal indult ebben a súlycsoportban.


Élete legeredményesebb hétvégéjén van túl Fedora Ferenc

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK