A DSI Debrecen U14-es labdarúgócsapata hétközi mérkőzésen fölényes győzelmet aratott.

Győrösi Péter együttese számára hét közben kezdődött a bajnoki hajrá, ugyanis kedden várt rájuk újabb kihívás. Már csak három mérkőzés van az idei bajnoki évből, csapatunk vezeti a táblázatot. Fiataljaink abban a tudatban léptek pályára, ha legyőzik a Mátészalkát, már félig zsebben az aranyérem.

Esélyeshez méltóan kezdtük a mérkőzést, Magyari Bence már a 3. percben bevette a kaput, négy minutum elteltével pedig Kovács Zsombor duplázta meg az előnyt. Mintha elhittük volna, már megvan a három pont, visszább vettünk a tempóból, ami meg is bosszulta magát. Egy gyors ellentámadás végén faragott hátrányából a Mátészalka. Ennek ellenére mi irányítottuk a játékot, játszottunk veszélyesebben, és az első félóra letelte előtt Vasas Levente vissza is állította a kétgólos különbséget. De ismét visszajött a meccsbe a szabolcsi alakulat, ám mielőtt elhihették volna, lenne keresnivalójuk, Vasas ismét megzörgette a hálójukat. Mielőtt pedig a felek pihenőre mentek volna, Bendik Tamás megszerezte ötödik találatunkat.

Szünet után már azt történt a pályán, amit mi akartunk, szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztunk. Felnőtt csapatoknál is ritkán látható, gyors, rövid passzos játékkal építettük támadásainkat, melynek nem találta ellenszerét a Mátészalka. Nem csak szép, hanem hatékony is volt a játékunk, a második félidő elején Milbik Máté és Magyari nyitották tovább az ollót. A mérkőzés eldőlt, de nem álltunk le, továbbra is nagy elánnal rohamoztuk a kaput. Gólgyárosunk, Vasas kétszer villant és hétre növelte előnyünket, az i-re pedig a 78. percben Szilágyi Csongor tette fel a pontot.

Győzelmével csapatunk öt pont előnnyel, veretlenül vezeti a tabellát, így egy lépésre kerültünk a bajnoki címtől, már egy döntetlen is elég a következő két fordulóban ahhoz, hogy magasba emelhessük a trófeát. Nem túlzás azt kijelenteni, fiataljaink magasabb osztályban is megállnák helyüket, remélhetőleg ezt a következő szezonban be is bizonyíthatják.

MLSZ Regionális U14 alap Északkeleti Csoport - Felsőág 9. forduló

DSI Debrecen – Mátészalka: 10-2 (5-2)

DSI Debrecen: Cseke (Kovács-Vitéz 67’) – Vasas (Szabó 67’), Szilágyi, Gulyás, Kovács, Mizsik (Horváth 57’), Magyari (Holhós 57’), Varga, Milbik, Tóth K., Bendik (Csáki 69’)

Edző: Győrösi Péter

Gólszerzők: Magyar 3’, 47’, Kovács 7’, Vasas 29’, 35’, 54’, 66’, Bendik 42’, Milbik 46’, Szilágyi 78’

Győrösi Péter: Arra számítottunk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a Mátészalka minden ellenfelének gondot okozott, április közepén mi is csak egy góllal tudtuk legyőzni őket. Az elején sikerült kettővel ellépnünk, de magunkra húztuk ellenfelünket, kétszer is visszajött a mérkőzésbe. A negyedik gól után megnyugodtunk, érvényesítettük akaratunkat, sokpasszos játékunknak meg is lett az eredménye, sorozatban lőttük a gólokat és nagyarányú győzelmet arattunk. Gratulálok a fiúknak, jó volt látni, hogy nagy előny birtokában sem álltak le, az utolsó percig koncentráltan és hatékonyan futballoztak.


Egy lépésre a bajnoki cím

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK