A 129. Atlétikai Magyar Bajnokság 2. versenynapján is rekortánra léptek a DSI Debrecen kiválóságai.

A szombati versenynapon két érmet szereztek a DSI Debrecen atlétái, Klekner Hanga esélyeshez méltóan, új országos csúccsal nyert rúdugrásban, begyűjtve 5. bajnoki címét, míg Iván Zsombor 3. helyen végzett hármasugrásban.

Vasárnap három számban voltunk érdekeltek, női 100 gáton, távolugrásban és férfi 800-on. Kerekes Gréta esélyesként állt rajthoz gáton, ám elúszni látszott a remény, hogy fedettpálya után szabadtéren is bajnoki címet szerezhet. A második elődöntőben kiugrott, így kizárták a versenyből, de megóvták a döntést, melynek a versenybíróság helyt adott. Kiválóságunk egyedül futott, végül a harmadik legjobb idővel (13.05) jutott a döntőbe, ám csak pár percet pihenhetett a finálé előtt. Ennek ellenére gyorsabban teljesítette a távot, kézi mérés szerint pontosan 13 másodpercnél állította meg az órát, ám hajszállal riválisa, Tóth Anna mögött ért célba, így a dobogó második fokán az ezüstérmet vehette át.

A férfi távolugrók mezőnyében Hodossy-Takács Sámuel a 8. (7.07), Pintér Erik a 11. (6.76), míg a nőknél Erdős Viktória új egyéni csúccsal a 9. (5.29) helyen végzett. 800 síkon Oláh Máté 1:54.16-os idővel 11. lett.


Bajnoki ezüst a zárónapon

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK