A DSI Debrecen korosztályos labdarúgói három győzelemmel és egy vereséggel zárták a hátvégi párharcokat.

U17

Bende Tibor legénysége a 2. helyről várhatta a Tállya-Encs elleni találkozót a hét utolsó napján. Fiataljaink abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, az éllovas Tarpa botlik, akkor átvehetik az első helyet. A győzelem nem is volt kérdéses, már az első perctől megmutatkozott a két csapat közti különbség. Leginkább a vendégek térfelén zajlott a játék, állandó veszélyben volt a kék-fehérek kapuja. A Bende-tanítványok helyzeteikből hetet értékesítettek és győztesen hagyták el a pályát. Mivel a rivális vereséget szenvedett, csapatunk az élen zárta a hetet.

MLSZ regionális U17 alap Északkeleti csoport 12. forduló

DSI Debrecen – Tállya-Encs: 7-0 (3-0)

DSI Debrecen: Sinka – Kocsis (Nagy Z. 78’), Nagy Zs., Keszler (Takács 67’), Orsó (Ötvös 75’), Gulyás, Pecséri (Tarr 78’), Kiss I. (Szalontai 67’), Tóth Z. (Virág 75’), Szilágyi, Pistritu

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Nagy Zs. 34’, 63’, Pistritu 31’, Keszler 34’, 57’, Molnár 67’ (öngól), Ötvös 90’

Bende Tibor: Az első pertől az utolsóig nagyon jól játszottunk, fegyelmezetten, koncentráltan, szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztunk. A párharcokat megnyertük, folyamatos nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, helyzeteinkből hetet értékesítettünk. Pozitívra értékelem a meccset, maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, gratulálok nekik a jó és eredményes játékhoz. Egy sajnálatos eset is történt, ellenfelünk játékosa nekiment a kapufának, megsérült, szeretnék neki mielőbbi jobbulást kívánni a csapat nevében.

U15

Közvetlen riválisával találkozott szombaton Cseke Bence együttese, mely játéknapon a Sárospatak otthonában léptek pályára. Abban bíztunk, megtörik a rossz sorozat és negyedik győzelmét is begyűjti csapatunk. Fiataljaink viszont elég visszafogott teljesítményt nyújtottak, akadozott a gépezet, nem sikerült felvenniük a meccs ritmusát. Majd félóra elteltével a házigazdák kétgólos előnyre tettek szert, de a 35. percben Tóth Bence visszahozta övéit a meccsbe. Szünet előtt ismét megzördült a hálónk, a piros-feketék visszaállították a kétgólos különbséget. A második félidő elején eldőlt a párharc, a házigazdák kétszer mattolták védelmünket. A hármas sípszó előtt Tóth Bence szépített, ám ezzel csak kozmetikázni tudta a végeredményt.

Sárospataki TC – DSI Debrecen: 5-2 (3-1)

DSI Debrecen: Bíró – Bihari (Sápi 75’), Zajta-Vega (Egeresi 55’), Gulyás, Tóth B., Lehner, Baranyai, Magyari (Dely 70’), Fekete, Pásztor (Gercsák 70’), Nagy L.

Edző: Cseke Bence

Gólszerző: Tóth B. 35’, 79’

Cseke Bence: A pálya adottságai nem kedveztek a játékunknak, illetve tudásunk alatt játszottunk, ennek pedig vereség lett a vége. Az előző hetek hibáit sajnos átültettük erre a mérkőzésre is, mindezek tükrében, megérdemelten nyert ellenfelünk.

U13

Szabó Imre ifjoncai úgy léptek pályára, ha nyernek, a virtuális tabella élén zárják a bajnokság őszi szakaszát. Srácaink ennek szellemében futballoztak, már az első perctől beszorították a vendégeket a kapuja elé. Az első gólt a Tarpa szerezte, de a találatot csapatunknak írták jóvá, ugyanis saját kapujukat vették be. Innentől viszont srácaink termelték a gólokat, a meccs végéig nyolcat jegyezhettek és 9-0-ra megnyerték a szezonzáró párharcot.

MLSZ Regionális U13 Északkelet Alapszakasz 11. forduló

DSI Debrecen – Tarpa: 9-0 (2-0, 3-0, 2-0, 2-0)

DSI Debrecen: Bóné – Tóth Ni., Fehér, Tóth Ná., Szűcs, Nagy G., Fekete, Kakó, Török

Cserék: Aukszi, Illés, Kiss Cs., Nagy R.

Edző: Szabó Imre

Gólszerzők: Zakhar 4’ (öngól), Fehér 6, 28’, Szűcs 35’, Fekete 37’, Kiss Cs. 52’, 60’, Nagy G. 71’, Illés 77’

Szabó Imre: Nehezebb meccsre számítottam a tavalyi emlékek alapján. Ezzel szemben egy kellemes ellenféllel játszottunk, akik nem késztettek minket komolyabb ellenállásra. Kedvünkre vezethettük a szemre tetszetős támadásainkat, az egész meccsen csak a gólkülönbség volt a kérdés. Gratulálok a srácoknak! Ezzel mar biztosan a képzeletbeli őszi tabella élén végzünk és még van egy meccsünk.

U12

Hideg, eső, olykor viharos szél és sok gól jellemezte a szombati párharcot, mely játéknapon Makra Béla gyerekei a Tarpával találkoztak. Ahogy esélyeshez illik, csapatunk irányította a játékot és 24. perc elteltével kétgólos előnyre tettünk szert. A félidőig hátralévő időben mindkét oldalon kétszer zördültek meg a hálók, így az utolsó két negyedet minimális előnyből várhatták ifjoncaink. A harmadik etapban kettővel elléptek a Makra-tanítványok, ám hátrányából egyet faragott a Tarpa, mely gárda megnyerte ugyan a záró negyedet, de győzelmet srácaink ünnepelhettek. A sikerből Ó. Nagy Ferenc és Kecskés Zalán mesterhármasokkal vették ki részüket.

MLSZ Regionális U12 Északkelet Alapszakasz 11. forduló

DSI Debrecen – Tarpa: 8-5 (1-0, 3-2, 3-1, 1-2)

DSI Debrecen: Vékony – Hermann, Váradi, Ó. Nagy, Molnár, Kecskés, Linzenbold, Péntek, Nagy D.

Cserék: Sándor, Enyedi

Edző: Makra Béla

Gólszerzők: Hermann 6’, 60’, Ó. Nagy 24’, 34’, 58’, Kecskés 40’, 50’, 76’

Makra Béla: Extrém időjárási körülmények között játszottunk, a csípős hideg, az eső és az erős szél alaposan megnehezítette a dolgunkat. Próbáltunk alkalmazkodni a mostoha körülményekhez, viszont dekoncentráltak voltunk, helyzeteinkkel rosszul sáfárkodtunk, ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Mindezek ellenére nagyon büszke vagyok a srácokra, zsinórban nyolcadik győzelmünket ünnepelhettük. Maximálisan elégedett voltam a hozzáállással, nyilván gyerekekről van szó, nem várható el tőlük, hogy minden meccsen százszázalékos teljesítményt nyújtsanak. Három-négy meghatározó játékosra nem számíthattam, így azok is lehetőséget kaptak, akik kevesebb játékperccel rendelkeztek, akik bizonyították, lehet rájuk számítani.


A tabella élén U17-es csapatunk

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK