Trnavában az első nap kritérium, míg vasárnap mezőnyverseny várt a bringásokra.

Előbbit szép idő, jó hangulat, népes és erős mezőny, valamint nagy küzdelem jellemezte. A dobogó közelébe a negyedik helyen végző Tóth Rékának sikerült jutnia (WU19), de a többiek is szépen teljesítettek.

Részletes eredmények:

https://www.cyklistikaszc.sk/.../vyslea6ef1ab341729d3d9cd...

Másnap a mezőnyversennyel folytatódott a szlovák hétvége, ahol versenyzőink egy 27,3 km-es körön teljesítették a futamot, kora nyárias időben, napsütésben. Korcsoportjukban dobogóra állhatott Soós Olivér és Tóth Réka is, de a többiek is szép eredményeket értek el az erős mezőnyökben. WU15-ben, ahol egy kört kellett megtenni Klokocs Kata 5., míg Klokocs Klára 22. helyezést ért el. A WU17-es futamban két kör után Tóth-Mogyorósi Zora szép versenyzéssel nyolcadikként ért célba. Rein-Keresztes Réka sajnos nem tudta befejezni a versenyt egy bukás miatt.

Az U17 és WU19-es korosztály mezőnye három kört teljesített. A fiúk között Soós Olivér 3., Virág Marci 54., Varga Balázs pedig egy esés után 67. lett. Réka abszolút értékelésben a negyedik, korcsoportjában pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Az U19-es és elit mezőnyre öt kör várt. Rein-Keresztes Zente a 15. helyezést érte el, viszont Gasztonyi-Maller Bence sajnos szintén bukásba keveredett, így kénytelen volt feladni a versenyt. A kategóriában egyébként magyar siker született Makrai Bálint (MBH Bank Cycling Team) jóvoltából, amelyhez ezúton is gratulálunk.

Részletes eredmények:

https://www.cyklistikaszc.sk/.../vysle3172c5cfa55e3cdde13...

A verseny után Soós Olivér a következőket nyilatkozta:

,,A pályáról tudtuk, hogy hullámvasút lesz, és a mezőny pedig nagy létszámú, így a helyzkedés hatalmas jelentősséggel fog bírni. A terv az az volt, hogy az első húzódásnál csináljunk egy szelekciót. Így is lett, három sráccal elszöktem, végül beért minket a mezőny, és próbáltam regenerálódni. Ezt követően a második kör elején egy bukás hátráltatott. Újabb szökési kísérletben voltam benne, azonban innentől csak próbáltam helyezkedni. Az utolsó kilométereken négy csapatnak állt fel a vonata. Én tettem a kereket, és a célegyenesre a 8-10. hely körül fordultam. A Pedálkirály c. filmet idézve: enyhe hátszélben 50x14-es áttétellel sprinteltem. Szoros hajrában a 3. helyen végeztem.”


 


A Szlovák Kupa első fordulójával indították az áprilist kerékpárosaink

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK