Hétfőn elrajtolt az olimpia előtti utolsó kvalifikációs verseny, a belgrádi úszó Európa-bajnokság.

Ahogy a többi sportág képviselői, az úszók is már az ötkarikás játékokra fókuszálnak, ám még Párizs előtt a belgrádi kontinensviadalon ugrottak medencébe. Az Eb az utolsó lehetőség azon úszók számára, akik még nem tudták teljesíteni az olimpiai szintidőt, hogy megváltsák repülőjegyüket Párizsba.

A harmincöt fős magyar csapatot erősíti a DSI Debrecen klasszisa, Senánszky Petra, aki minden teher nélkül állhat rajtkőre, ugyanis a váltó után, fő számában, 50 gyorson is kvalifikálta magát az olimpiára. Kókai Dávid tanítványa három számban indul, az 50 és 100 gyors mellett tagja a 4×100-as női gyorsváltónak.

Már a nyitónapon szoríthattunk Petráért, ugyanis hétfő délelőtt rendezték a 100 gyors előfutamait. Világklasszisunk 55.05-nél állította meg az órát, amely idővel  a 8. helyen zárta a számot, 3. magyarként mindössze egy századon múlt a továbbjutása, épp honfitársa, Ábrahám Lilla előzte meg.

Egy kis pihenő után legközelebb szerdán, a váltóban áll rajtkőre Senánszky Petra, majd pénteken fő számában, 50 gyorson ugrik medencébe.


100-on egy századon múlt a továbbjutás

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK